Overname deel Dynniq door ICT Group

Redactie team, Brookz | June 27, 2016

Per 1 juli 2016 treden vijftien medewerkers van het voormalige Imtech Traffic & Infra in dienst bij ICT Group. ICT Group levert embedded software voor onder meer de auto-industrie en de maakindustrie. De organisatie telt ongeveer 750 medewerkers.

Geen kernactiviteiten

De overname omvat alleen de ICT-activiteiten voor waterschappen en waterleidingbedrijven. ICT-diensten voor mobility, parkeerdiensten, en energie blijven onderdeel van Dynniq, zoals de oud-Imtech tak begin 2016 werd gedoopt. Het bedrijf rekent ICT-diensten voor waterleidingbedrijven en waterschappen niet langer tot zijn kernactiviteiten. Imtech Traffic & Infra kwam na het faillissement van Imtech in 2015 in handen van investeerder Egeria die het bedrijf in februari 2016 omdoopte tot Dynniq.

Uitbouwen

ICT Group hoopt met de kennis en ervaring van de nieuwe medewerkers zijn ict-activiteiten op het gebied van water en infrastructuur verder uit te bouwen. Het bedrijfsonderdeel Water en Infrastructuur van ICT Group richt zich op ICT-oplossingen die installaties en systemen op afstand kunnen uitlezen en bedienen. Het levert oplossingen aan drinkwaterbedrijven en waterschappen. Het gaat onder meer om toepassingen van sensoren (internet of things) en de analyse van grote datasets (big data). Zo wordt bijvoorbeeld voorspeld wanneer een installatie uitvalt of onderhoud nodig heeft.

Zelf een bedrijf overnemen? Bekijk hier het aanbod bedrijven te koop op Brookz

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen