Overname Fox-IT door NCC Group

2015 M11 27

Vier keer de omzet

Fox-IT uit Delft telt 220 beveiligingsexperts, werkt samen met partners in meer dan twintig landen en doet veel onderzoek voor de Nederlandse overheid. De Britten leggen ruim 133 miljoen euro voor Fox-IT op tafel, meer dan vier keer de omzet van de Nederlandse onderneming. Het Nederlandse bedrijf haalde vorig jaar een winst van een miljoen euro. De oprichters van Fox-IT, Menno van der Marel en Ronald Prins, en investeerder en voormalig KPN-topman Ad Scheepbouwer, krijgen vele miljoenen euro in ruil voor hun aandelen.

Internationale groei

Het veel grotere NCC biedt Fox-IT de mogelijkheid internationaal te groeien met zijn digitale opsporingsdiensten. Bij NCC werken vijftienhonderd man, verspreid over dertig locaties in Europa, Noord-Amerika en Australië. Het bedrijf is gespecialiseerd in informatiebeveiliging, gericht op escrow, verificatie, advisering, web-prestaties en domeindiensten. Fox-IT blijft onder eigen naam opereren met zijn eigen directie.

Proactieve beveiliging

NCC Group kent drie divisies: NCC Group Escrow, NCC Group Assurance en NCC Group Domain Services. Het Britse bedrijf zegt de geavanceerde cyberbeveiligingstechnologieën en digitale opsporingsdiensten van Fox-IT te willen benutten om de groei te versnellen door beter in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar proactieve beveiligingen bij bedrijven en overheden.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!