Overname GMG door het Zweedse Thule

Redactie team, Brookz | July 7, 2016

Dat maakte de fabrikant van onder meer fietsendragers, dakkoffers en andere benodigdheden voor een fiets- of kampeervakantie dinsdag bekend. Het in Zwanenburg gevestigde GMG is met name bekend van het fietsstoeltjesmerk Yepp. Het bedrijf bestaat uit een kleine marketing- en verkooporganisatie met zes medewerkers en behaalde afgelopen jaar een omzet van ruim 6 miljoen euro. Thule heeft 10 miljoen euro betaald om GMG in te lijven. GMG werd bij de verkoop begeleidt door Iris Corporate Finance.

Strategische overname

Thule is een Zweeds beursgenoteerd bedrijf gespecialiseerd in outdoor en kampeermateriaal. Het hoofdkwartier is gevestigd in Malmö. Het bedrijf behaalde in 2015 een netto omzet van 600 miljoen euro met 2.000 medewerkers.  De stoeltjes van GMG vormen volgens topman Magnus Welander van Thule een welkome aanvulling op het eigen assortiment voor ouders met jonge kinderen. Het Zweedse bedrijf maakt zelf ook fietsstoeltjes, en daarnaast onder meer kinderwagens, draagzakken en fietskarren.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse