Overname Grontmij door Sweco ligt op schema

Redactie team, Brookz | August 4, 2015

Tegenvallende resultaten

Het brutobedrijfsresultaat van Grontmij was in de eerste helft van 2015 al €5 mln lager dan dezelfde periode vorig jaar. Als dit zo door gaat komt Grontmij niet uit op een resultaat van €33 mln in 2015, zoals in 2014, maar op €23 mln. Het eerder verwachte brutobedrijfsresultaat over 2015 betrof €38 mln. Dit gat is lastig op te vullen door Grontmij alleen. Sweco heeft een bod gedaan van €354 mln, dat is negen keer het verwachte brutobedrijfsresultaat (ebitda) van €38 mln.

Overname

De tegenvallende resultaten zijn echter niet alleen maar negatief. Het zorgt ervoor dat de kans toeneemt dat aandeelhouders van Grontmij zullen instemmen met de geplande overname. Aandeelhouders hebben door de zwakke cijfers straks geen andere keuze dan hun aandelen aan te bieden. Het bestuur en veel grote aandeelhouders (met een gezamenlijk belang van 45%) hebben hun zegen al gegeven voor de overname. De rest van de aandeelhouders moet dit aan het eind van de maand nog doen. 

Een bedrijf kopen of verkopen? Kijk op ons overnameplatform

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse