Overname Jan Snel door Parcom Capital

Redactie team, Brookz | May 27, 2016

Internationale groei

Met hulp van de Nederlandse private-equity-investeerder wil het familiebedrijf uit het Utrechtse Montfoort de stap naar het buitenland maken. Het snelgroeiende Jan Snel claimt in Nederland marktleider te zijn op het gebied van flexibel en modulair bouwen. De ambitie is om dat ook in Europa te worden. Bij het concept van modulair bouwen worden units in een werkplaats of fabriek gebouwd en vervolgens op de bouwplaats in elkaar gezet.

Meerderheidsbelang

Het familiebedrijf uit Montfoort maakt een snelle groei door In 2014 behaalde de bouwer nog een omzet van €75 mln, maar vorig jaar was die al gestegen naar €120 mln. Ook dit jaar zet die trend door. ‘En we zijn ook zeer winstgevend’, zegt Van Zandwijk, zonder verder op details in te gaan. In 2014 bedroeg de nettowinst €2,4 mln. Bij het bedrijf werken circa 275 mensen. Van Zandwijk en zijn vrouw Jacqueline van Zandwijk, de dochter van oprichter Jan Snel, waren tot nu toe de enige aandeelhouders. Nu Parcom aan boord komt, houdt het echtpaar een groot belang in het bedrijf, maar Parcom krijgt een meerderheidsbelang. 

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse