Overname Kunst.nl door Karmijn Kapitaal

Redactie team, Brookz | June 14, 2016

Hiervoor krijgt de Amsterdamse investeerder een meerderheid van de aandelen in handen. Het doel van de investering is het creëren van verdere groei in de zakelijke markt, zowel autonoom als door middel van overnames. Daarnaast gaat het bedrijf zich meer toeleggen op kunst voor particulieren. Kunst.nl-directeur Berit van Dobbenburgh verkrijgt ook een belang in Kunst.nl, het bedrijf waar ze sinds 2004 leiding aan geeft.

Benelux marktleider

Kunst.nl (voorheen Business Art Service) is al bijna dertig jaar gespecialiseerd in verhuur en verkoop van kunst aan bedrijven en instellingen. Het bedrijf verzorgt met 47 medewerkers de kunst voor ongeveer 2.000 opdrachtgevers in de Benelux. Voor haar opdrachtgevers biedt Kunst.nl een full-service huurformule die bestaat uit advies, transport, inrichting, verzekering en periodieke wisseling. Naast de huur van kunst is aankoop ook mogelijk (direct of na een huurperiode). Ook verzorgt Kunst.nl het beheer van eigen kunstcollecties (Art of Facility), Employee Benefits en relatiegeschenken.

Groei- of overnameplannen

Karmijn Kapitaal investeert risicodragend vermogen (private equity) in Nederlandse MKB-ondernemingen. Het gaat daarbij met name om de financiering van groei- of overnameplannen. Karmijn investeerde eerder onder andere in Fred de la Bretonière, televisieproducent Tuvalu Media, Enrico Mediterrane producten, Jopenbier en Marlies Dekkers. 

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen