Overname Mandema & Partners door Van Lanschot Chabot

Redactie team, Brookz | July 18, 2016

Mandema, dat nu nog in handen is van NN Group, heeft volgens het blad een omzet van 23 miljoen euro. De omzet van Van Lanschot Chabot is 18 miljoen euro. Volgens het vakblad Assurantie Magazine zitten Van Lanschot Chabot en Mandema samen daarmee in de top tien van intermediairsbedrijven.

Strategische verkoop

Mandema & Partners uit Den Haag is in 1956 opgericht en verkoopt pensioenen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aan kleine en middelgrote bedrijven. Het bedrijf kwam in de jaren negentig in handen van ING. Bij de splitsing van enkele jaren geleden kwam de intermediair terecht bij NN. Mandema heeft 145 medewerkers en is daarmee nog iets groter dan Van Lanschot Chabot, dat in Den Bosch is gevestigd. Volgens NN Group is de verkoop van Mandema het gevolg van het strategisch bekijken van de portefeuille van NN Group.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen