Overname Penders Voetzorg door Foreman Capital

Redactie team, Brookz | May 31, 2016

Expansie

Penders Voetzorg is een van oorsprong Limburgs familiebedrijf uit Heythuysen dat sinds de jaren zeventig is uitgegroeid tot een keten van elf vestigingen met ruim honderd medewerkers. Het bedrijf boekte in 2015 een bedrijfsresultaat van 2,3 miljoen euro, met nettowinst van 1,4 miljoen euro. De onderneming heeft gekozen voor geografische expansie naar het westen van Nederland. Zo werd in 2001 een vestiging geopend in Rotterdam en in 2004 in Den Haag. Penders is met een marktaandeel in van ca. 10% een van de grotere leveranciers van orthopedisch schoeisel in Nederland.

Groeikapitaal

Foreman Capital neemt het meerderheidsbelang over van de twee zittende directieleden van het orthopedisch bedrijf, Ivo Franssen en Henk Engelen. Zij blijven als minderheidsaandeelhouder en directie betrokken. De komst van de investeerder maakt verdere geografische uitbreiding in Nederland mogelijk, zo laten de directeuren weten.

Foreman Capital is in 2005 opgerichte investeringsmaatschappij, gericht op deelnemingen in middelgrote Europese bedrijven die actief zijn in handel, productie of dienstverlening met een omzet tussen de 10 en 100 miljoen euro. De aandelenparticipaties variëren van 5 tot 25 miljoen euro.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen