Overname Scholten Awater door Infotheek

Redactie team, Brookz | April 26, 2017

Het in 1993 in Nijmegen opgerichte Scholten Awater levert nieuwe IT-apparatuur aan grote ondernemingen en publieke instanties, zoals hogescholen en universiteiten. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van 230 miljoen euro en biedt werk aan 250 medewerkers.

Bedrijfsovername 

Infotheek werd in 1991 in Leiden opgericht en is leverancier van tweedehands pc’s, servers en smartphones, die het bedrijf zelf opknapt. Ook levert het bedrijf gloednieuwe IT-apparatuur aan bedrijven en instellingen, zoals basisscholen, middelbare scholen en ROC’s. Infotheek heeft 600 medewerkers en een jaarlijkse omzet van 352 miljoen euro.

Internationaal groeien

In maart 2016 heeft de Zweedse investeringsmaatschappij Altor een aandeel genomen in Infotheek. Met het Zweedse geld wil het bedrijf zijn positie in Europa verder versterken tot circa 1 miljard euro omzet. De bedrijfsovername van Scholten Awater past in de door Infotheek gestelde groeiambities.

Hoeveel Infotheek heeft betaald voor Scholten Awater is niet bekend gemaakt

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse