Overname van gesneden fruit-activiteiten Chiquita

Redactie team, Brookz | July 19, 2013

Overname

Met de overname versterkt Hessing haar positie in de retail- en foodservicemarkt voor vers gesneden fruit. De bedrijfsverkoop stelt Chiquita in staat verder te focussen op haar kernactiviteit in Europa, namelijk bananen.
 

‘Hessing streeft naar een toppositie in de productcategorieën panklare groenten, gesneden fruit, maaltijdsalades en verse fruitsappen’, aldus het persbericht. ‘De overname is voor Hessing een logische stap in die ambitie. Hessing heeft de verkooporganisatie en productielocaties van Chiquita geselecteerd vanwege de hoge kwaliteitsnormen, expertise in gesneden fruit en specialistische marktkennis.’
 

Door de overname versterkt Hessing haar marktpositie en autoriteit op het gebied van vers gesneden fruit. De gesneden fruit activiteiten worden nu voorgezet onder de naam Hessing Supervers.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen