Overname Wercker door Oracle

Redactie team, Brookz | April 19, 2017

Wercker werd in 2011 opgericht in Amsterdam. Het bedrijf beschikt over een platform waarmee ontwikkelaars in de cloud software kunnen bouwen, en biedt werk aan circa 20 personen. Naast het kantoor in Amsterdam, is het bedrijf ook gevestigd in Londen en San Francisco. De bedrijfsovername komt een jaar nadat Wercker nog 4,5 miljoen euro ophaalde in een grote financieringsronde geleid door Inkef Capital uit Amsterdam.

Bedrijfsovername

Het Amerikaanse Oracle werd in 1977 opgericht en is vooral bekend vanwege zijn databasesysteem Oracle. Naast databases is Oracle Corporation ook een van de grootste leveranciers van bedrijfssoftware. Het bedrijf heeft wereldwijd circa 130.000 werknemers. De bedrijfsovername van Wercker past in de ambitie van Oracle om het huidige omzetaandeel van clouddiensten te verhogen.

Hoeveel Oracle heeft betaald voor Wercker is niet bekend gemaakt. 

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse