Redactie team, Brookz | June 19, 2015

Strategische overname

BioMCN is een van de grootste methanol producenten van Europa met een operationele fabriek, in Delfzijl, met een productie van 440 kiloton per jaar, en een fabriek waar de productie momenteel stil ligt. De overnamesom bedraagt € 15 mln. Verkopende partij is Waterland Private Equitiy. BioMCN heeft twee fabrieken in Delfzijl, waarvan er één operationeel is en één niet. De methanol die het bedrijf uit Delfzijl maakt kan gebruikt worden als bijmenging in brandstof voor transport of als grondstof voor chemicaliën.

Investering

In Europa wordt op dit moment jaarlijks 7 mln ton methanol verbruikt. Daarvan moet zo'n 5 mln ton worden geïmporteerd. De verwachting is dat het tekort aan productiecapaciteit in Europa de komende jaren alleen maar zal toenemen. BioMCN is ook betrokken bij een samenwerkingsverband van bedrijven die plannen hebben voor de bouw van een nieuwe bio-ethanolfabriek, onder de naam Woordspirit. Met de fabriek is een investering gemoeid van € 500 mln, waarvan de Europese Unie € 200 mln voor zijn rekening neemt.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen