PCI Groep neemt Dantuma over

2015 M03 12

PCI Groep is de grootste onafhankelijke adviseur en leverancier van kantoor- en documentoplossingen in Nederland. De PCI Centers bevinden zich in Utrecht, Amsterdam en Arnhem. PCI Groep bestaat sinds 2002 en heeft 100 medewerkers. De bedrijfsovername past binnen de transformatie van het bedrijf van Canon Business Centers naar onafhankelijke adviseur en leverancier. Het nieuwe bedrijf waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem heeft gezamenlijk 215 medewerkers in dienst en een omzet van meer dan 50 miljoen euro.

Contractfinanciering

Een bijzonder element aan de bedrijfsovername is dat deze voor een belangrijk deel gefinancierd wordt door een vorig jaar met NIBC Bank ontwikkeld innovatief financieringsfonds. De financiering komt tot stand doordat het bedrijf, in samenwerking met NIBC, een eigen captive fonds heeft opgericht. Dit fonds heet het C-fund en biedt ondernemers oplossingen voor contractfinanciering. In de fonds stort zakenbank NIBC uiteindelijk 40 miljoen euro voor deze nieuwe vorm van contractfinanciering. Vanuit dit nieuwe fonds wordt direct de onderstaande overname gefinancierd. De structuur van het fonds maakt het mogelijk dat in de toekomst ook andere financiers kunnen mee doen. Naast de financiering van PCI, zal het financieringsfonds ook gebruikt worden om de bestaande en nieuwe contracten van Dantuma te financieren en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan toekomstige groei van de Groep. 

Over Dantuma

Dantuma is een onafhankelijke leverancier op het gebied van document- en afdrukbeheer. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Leeuwarden biedt oplossingen die organisaties ondersteunen de documentstromen efficiënt in te richten. Dantuma is een familiebedrijf (sinds 1908) en is uitgegroeid tot een landelijk opererende onderneming met 115 medewerkers.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!