Pouw Automotive Groep neemt dealer over

Redactie team, Brookz | July 1, 2011

Hoeveel Pouw Automotive Groep betaalt voor de volledige overname van het aandelenpakket, is niet bekend. 

Strategische overname

Met deze strategische overname realiseert Pouw een verdere stap in haar groeistrategie en implementeert het automotivebedrijf haar marktbewerking conform de 'Pouw Mobiliteitscirkel', naast de bestaande regio's in Oost- en West Nederland, ook in Midden-Nederland.

De landelijke kernactiviteiten van Pouw bestaan uit leasing, dealerbedrijven en schadeherstel. Hiernaast beschikt Pouw over occasioncentra, bedrijfswagencentra en een corporate fleetsales divisie voor de zakelijke markt.

Bedrijf kopen

Eigenaar Bert Stemerdink (47) kocht het bedrijf in 1999 van Van Zuylen en startte als Chrysler, Jeep en Dodge-dealer. In 2006 kwam Mercedes-Benz daarbij en verhuisde het bedrijf naar een nieuw pand.

‘Het bedrijf loopt nu al vijf jaar; ik kreeg steeds vaker het idee hetzelfde kunstje te doen’, zegt Stemerdink. ‘Dat ligt niet in mijn aard: ik moet gas kunnen geven. Het bedrijf staat op de rit en is dus klaar voor een bedrijfsovername.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen