Prime Parts neemt Carparts over

2011 M07 28

Volgens eigenaar John Gasenbeek van Carparts was de bedrijfsovername noodzakelijk om in het snel veranderende aftersaleslandschap de klanten goed te kunnen blijven bedienen, zo schrijft hij in een brief aan zijn klanten. 

Strategische overname

Gasenbeek blijft als manager van het huidige rayon actief binnen het bedrijf. Ook de andere acht medewerkers verhuizen mee naar Prima Parts. Door de strategische overname ontstaat een bedrijf met 50 medewerkers en een jaaromzet van 12,5 miljoen euro.

‘Alles draait om de juiste voorraad, logistiek en inkoopkracht’, licht directeur Adriaan Roggeveen van Prima Parts de overname toe tegen Automotive. ‘Door onze krachten te bundelen kunnen we onze dienstverlening op al die punten verbeteren.’

Bedrijf kopen

Volgens Roggeveen is Carparts een bedrijf dat prima draait en goed aansluit bij het verzorgingsgebied van Prima Parts. Voorlopig zullen de klanten dan ook weinig merken van de overname. Zo blijven de condities en routetijden ongewijzigd en zullen de bezorgroutes langzaam worden geïntegreerd.

‘Wel hebben wij als bedrijf een sterke focus op marketing. Wij zijn er van overtuigd dat, mede door de inzet daarvan, in onze regio nog flinke groeimogelijkheden zijn. Dat hebben we vorig jaar, met de bedrijfskoop van Van de Munt in Nijkerk ook aangetoond.’

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!