Prime Parts neemt Carparts over

Redactie team, Brookz | July 28, 2011

Volgens eigenaar John Gasenbeek van Carparts was de bedrijfsovername noodzakelijk om in het snel veranderende aftersaleslandschap de klanten goed te kunnen blijven bedienen, zo schrijft hij in een brief aan zijn klanten. 

Strategische overname

Gasenbeek blijft als manager van het huidige rayon actief binnen het bedrijf. Ook de andere acht medewerkers verhuizen mee naar Prima Parts. Door de strategische overname ontstaat een bedrijf met 50 medewerkers en een jaaromzet van 12,5 miljoen euro.

‘Alles draait om de juiste voorraad, logistiek en inkoopkracht’, licht directeur Adriaan Roggeveen van Prima Parts de overname toe tegen Automotive. ‘Door onze krachten te bundelen kunnen we onze dienstverlening op al die punten verbeteren.’

Bedrijf kopen

Volgens Roggeveen is Carparts een bedrijf dat prima draait en goed aansluit bij het verzorgingsgebied van Prima Parts. Voorlopig zullen de klanten dan ook weinig merken van de overname. Zo blijven de condities en routetijden ongewijzigd en zullen de bezorgroutes langzaam worden geïntegreerd.

‘Wel hebben wij als bedrijf een sterke focus op marketing. Wij zijn er van overtuigd dat, mede door de inzet daarvan, in onze regio nog flinke groeimogelijkheden zijn. Dat hebben we vorig jaar, met de bedrijfskoop van Van de Munt in Nijkerk ook aangetoond.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen