Record aan buitenlandse investeringen

Redactie team, Brookz | March 9, 2015

Dat bleek gisteren uit gepubliceerde jaarcijfers van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). In 2013 bedroegen de directe buitenlandse investeringen nog 1,7 miljard euro. In totaal zijn er 187 nieuwe projecten gerealiseerd waaronder hoofdkantoren, productiefaciliteiten en datacentra. De investeringen leverden 6304 extra banen op.

Volgens minister Henk Kamp van Economische Zaken werken onze goed opgeleide beroepsbevolking, kwaliteit van de digitale infrastructuur en de aantrekkende economie werken als een ‘magneet op investeerders’.

Expedia

Onder meer boekingssite Expedia heeft het servicecenter in Amsterdam uitgebreid met 120 extra banen. Ook vestigde Netflix zijn nieuwe Europese hoofdkantoor in Nederland. Daarnaast bouwt Google voor 600 miljoen euro een nieuw datacentrum in de Groningse Eemshaven en steekt het Canadese bedrijf Northland Power 1,6 miljard in windpark Gemini, 85 kilometer uit de Groningse kust. In Bergen op Zoom komt een groot distributiecentrum van modegigant American Eagle met werkgelegenheid voor 100 mensen. Daarnaast vestigt het Spaanse bedrijf Europastry een bakkerij in Oldenzaal en dat levert 75 banen op.

VS grootste investeerder

De Verenigde Staten (VS) blijven het land waar de meeste investeringen vandaan komen. Amerikaanse investeerders zijn goed voor 65 projecten en ruim 2300 banen. China volgt op de tweede plaats met 28 projecten en ruim 500 banen. Zuid-Koreaanse investeerders timmeren flink aan de weg met 15 projecten en 165 banen. Ook India heeft een behoorlijk aandeel met 10 projecten die leiden tot 225 banen.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse