Recordaantal transacties Nederlandse verpakkingsindustrie

Redactie team, Brookz | September 8, 2015

Consolidatiegolf

Volgens Alexander van Rossum, partner bij Boer & Croon Corporate Finance, laat de wereldwijde verpakkingsindustrie sinds 2010 een consolidatiegolf zien waarin grote internationale spelers groei zoeken via acquisities van bedrijven en bedrijfsonderdelen. ‘Je ziet ook dat steeds meer Nederlandse verpakkingsbedrijven in buitenlandse handen komen.’ Voor 2015 is tot nu toe bij ruim 60 procent van de transacties een internationale koper betrokken. Naar verwachting loopt dit percentage op tot ruim 70 procent, het hoogste niveau in 10 jaar.

Rol private equity

Bij de bedrijfsovernames in de verpakkingsindustrie is de rol van private equity en andere financiële kopers sinds 2008 sterk toegenomen. De gemiddelde verhouding van financiële kopers versus strategische kopers in de sector ligt met een gemiddelde van 36 procent ver boven het landelijk gemiddelde van 20 procent. Voor 2015 is tot nu toe bij 38 procent van de transacties een financiële koper betrokken. 

Een bedrijf (gedeeltelijk) kopen of verkopen? Kijk op ons overnameplatform

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen