Roompot wil Hof van Saksen overnemen

2011 M04 18

Roompot wil met de eventuele bedrijfsovername van Hof van Saksen de positie in het hogere segment vakantieparken verstevigen.

Overnamesom

Hof van Saksen zit in de financiële problemen en eigenaar Phanos wil af van beleggingen in vakantieparken. Door de hogere financieringslasten valt het totale rendement voor de beleggers tegen. Phanos beloofde beleggers een gegarandeerd rendement van 8 procent per jaar, maar over het afgelopen jaar wordt maar 6 procent uitbetaald. Ongeruste obligatiehouders hebben zich ondertussen verenigd in een stichting.
 

Hof van Saksen is het kroonjuweel van Phanos. Roompot neemt - wanneer het bod wordt geaccepteerd - de exploitatie en het beheer van het park over. Daardoor zal de jaaromzet met 30 miljoen stijgen tot 280 miljoen euro. Ook zullen er tien tot twaalf banen bijkomen op het hoofdkantoor van Roompot. Het bedrijf doet geen mededeling over de hoogte van de overnamesom.

Overnamepad

Roompot begon in 1965 als een familiecamping in Kamperland en is inmiddels uitgegroeid tot een multinational met parken en campings in vijf landen. Het recreatiebedrijf verzorgt een miljoen overnachtingen per jaar.
 

Roompot is op overnamepad in zowel binnen- en buitenland. De directie wil in vijf jaar tijd twee keer zo groot worden. Roompot domineert samen met Center Parcs de Nederlandse vakantieparkenmarkt. Het Kamperlandse bedrijf wil toe naar een omzet van 500 miljoen per jaar door bedrijfsovernames.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!