Sabon-topman neemt Apple-keten over

Redactie team, Brookz | March 20, 2012

Bedrijfsovername

Hoeveel Ultee in totaal op tafel legt voor het  aandelenpakket, is niet bekend. iCentre is in Nederland met 26 vestigingen de grootste verkoper van Apple-producten. Ultee wil met de bedrijfsovername de groeistrategie van iCentre ‘voortzetten en uitbouwen’. 

Volgens de jonge onder is iCentre ‘de droom van elke retailer’. ‘Apple is een mooi, duurzaam en financieel sterk merk’, zegt hij tegen NUzakelijk.nl. Naar eigen zeggen was hij al twee jaar met Antea in overleg over de bedrijfsverkoop.

Financiering

Ultee, die zelf 95 procent van de aandelen in het beursgenoteerde moederbedrijf Sabon Funding bezit, financiert de bedrijfsovername van iCentre met de uitgifte van aandelen. Daarvoor wordt Sabon Funding hernoemd naar Brand Funding.
 

Deze constructie was de enige mogelijkheid om de deal door te laten gaan zonder financiering van de bank. ‘De financiering van retail ligt op z’n gat’, aldus Ultee tegen NUzakelijk.nl. ‘Er is geen pepernoot te financieren. Met 15 Sabon-winkels kon ik meer financiering krijgen dan nu met 85 winkels, dan is er toch iets vreemds aan de hand.’ 

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen