Sanoma neemt meerderheidsbelang in Brandkids

Redactie team, Brookz | April 2, 2015

Strategische bedrijfsovername

Brandkids past goed bij de andere e-commerce-activiteiten van Sanoma, waaronder Fashionchick.nl en SB Commerce. Over de verkoopprijs van deze strategische bedrijfsovername is niets bekend gemaakt, maar volgens oprichters Hans Lormans en Peter Sober heeft Sanoma iets meer dan de helft van de aandelen gekocht.

Slechts 2 jaar oud

BrandKids, dat twee jaar geleden van start ging, is een webwinkel waarop niet alleen nieuwe kinderkleding wordt verkocht, maar waarop mensen ook tweedehands merkkleding te koop kunnen aanbieden. Tegen een vaste vergoeding van € 0,99 regelt Brandkids de inning en uitbetaling van de koopsom. Gebruikers kunnen in goed vertrouwen de kleding waar hun eigen kinderen uitgegroeid zijn, naar de koper sturen. Lormans en Sorber zeggen dat ze 2 á 3 honderdduizend euro in Brandkids geïnvesteerd en zichzelf twee jaar lang geen salaris uitbetaald hebben. Er is vooral veel met vrijwilligers, freelancers en mensen 'in between jobs' gewerkt om het bedrijf op te bouwen.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse