Sator Holding neemt Schaftenaar over

2015 M05 7

Met de bedrijfsovername van Schaftenaar groeit het Sator grossiersnetwerk in Nederland naar zeventig vestigingen. Samen realiseerden ze afgelopen jaar een omzet van 243 miljoen euro, gemiddeld bijna 3,5 miljoen per vestiging.

Familiebedrijf

Het familiebedrijf Schaftenaar is sinds jaren marktleider in de regio en bedient een brede groep van afnemers in Zwolle en wijde omgeving. Het bedrijf telt negentien medewerkers. Directeur/eigenaar Eddy Schaftenaar zal nog één jaar aan het bedrijf verbonden blijven en zijn managementtaken overdragen aan zijn zoon Arjan Schaftenaar, die ook al sinds 2010 aan het bedrijf verbonden is. Bij de verkoop werd Schaftenaar geadviseerd door Baker Tilly Berk Corporate Finance uit Utrecht.

Europese expansie

Sator maakte het laatste jaar een stormachtige groei door, daarbij geholpen door het Amerikaans-Canadese moederbedrijf LKQ Corporation. Het beursgenoteerde LKQ, de grootste aanbieder van automotive onderdelen en gerenoveerde onderdelen voor schade in de Verenigde Staten en Canada, kocht het Nederlandse Sator Holding in 2013 voor circa € 200 mln. Het Amerikaanse bedrijf ondersteunt Sator bij zijn expansie, maar wil zelf ook Europese bedrijven overnemen en op het Europese continent eigen vestigingen openen. De basis voor de Europese expansie werd enkele jaren geleden al gelegd met een grote overname in het Verenigd Koninkrijk.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!