Schaepman na overname in Deense handen

2014 M12 16

Bedrijfsovername

Schaepman richt zich op de fabricage van industriële lakken. Het Kampense bedrijf, met een omzet van 16 miljoen euro, is zelf door enkele strategische overnames van lakfabrikanten op industrieel en protective-gebied uitgegroeid tot een landelijk bekende coating-speler.

 ‘We hebben de perfecte match gevonden met Hempel’, zegt chief executive officer Berend ten Doeschate over de bedrijfsovername tegen Het Financieele Dagblad. ‘De wereldwijde aanwezigheid van Hempel zal ons in staat stellen onze klantenkring te verbreden, onze geografische footprint te vergroten en onze technologische expertise te verrijken.’

Strategische overnames

Koper Hempel is wereldmarktleider op het gebied van coatings voor onder andere schepen. Het Deense concern behaalt een jaaromzet van ongeveer 1,2 miljoen euro en is al enkele  jaren bezig om de marktpositie verder te verbreden door midden van strategische overnames.

Zo werd in 2012 nog het Amerikaanse Blome International gekocht, een fabrikant van beschermende coatings. De acquisitiehonger van Hempel lijkt nog niet gestild en de verwachting is dat er nog meer gekochte bedrijven worden toegevoegd aan de Deense onderneming.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!