Schaepman na overname in Deense handen

Redactie team, Brookz | December 16, 2014

Bedrijfsovername

Schaepman richt zich op de fabricage van industriële lakken. Het Kampense bedrijf, met een omzet van 16 miljoen euro, is zelf door enkele strategische overnames van lakfabrikanten op industrieel en protective-gebied uitgegroeid tot een landelijk bekende coating-speler.

 ‘We hebben de perfecte match gevonden met Hempel’, zegt chief executive officer Berend ten Doeschate over de bedrijfsovername tegen Het Financieele Dagblad. ‘De wereldwijde aanwezigheid van Hempel zal ons in staat stellen onze klantenkring te verbreden, onze geografische footprint te vergroten en onze technologische expertise te verrijken.’

Strategische overnames

Koper Hempel is wereldmarktleider op het gebied van coatings voor onder andere schepen. Het Deense concern behaalt een jaaromzet van ongeveer 1,2 miljoen euro en is al enkele  jaren bezig om de marktpositie verder te verbreden door midden van strategische overnames.

Zo werd in 2012 nog het Amerikaanse Blome International gekocht, een fabrikant van beschermende coatings. De acquisitiehonger van Hempel lijkt nog niet gestild en de verwachting is dat er nog meer gekochte bedrijven worden toegevoegd aan de Deense onderneming.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen