SEOshop overgenomen door Lightspeed

Redactie team, Brookz | November 20, 2015

Met de cloudsoftware van SEOshop kunnen klanten een eigen webwinkel bouwen. De ruim achtduizend klanten van het bedrijf lopen uiteen van kleinere webwinkeliers vanuit huis tot ketens met 150 filialen. Het zeven jaar geleden opgerichte Amsterdamse bedrijf maakte een stormachtige groei door. De kapitaalinjectie van 1,1 miljoen euro door durfinvesteerder Henq in 2011 was daarbij van groot belang. 

Internationale groei

De overname door de Canadezen biedt SEOshop in eerste instantie de kans om snel internationaal verder te groeien, zegt oprichter Ruud Stelder van SEOshop, die tot nu toe alleen actief was in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. 'We konden zelf nog een keer kapitaal ophalen, maar ook met 10 miljoen euro lukt het je niet om in te breken op de Noord-Amerikaanse markt of andere markten. Nu kan dat wel.' Het nieuwe bedrijf heeft zeven kantoren in Europa en Amerika. SEOshop levert er twee: die in Frankfurt en die in Amsterdam. Lightspeed POS zit ook in Londen en Gent, vanwege de overname van POSIOS, en in de VS en Canada.

Venture capital

Lightspeed haalde afgelopen vier jaar in drie ronden 126 miljoen dollar venture capital op, waarvan 65 miljoen in september jongstleden. Het bedrijf verkoopt drie producten: Point of Sale, Point of Sale Restaurant en E-commerce. Restaurant is al in de Benelux op de markt, POS komt in januari of februari 2016.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse