Sigarenfabrikant koopt belang in machinebouwbedrijf

Redactie team, Brookz | August 30, 2013

Bedrijfsverkoop

Royal Agio Cigars is een Nederlandse sigarenfabrikant. NTS-Group ontwikkelt, vervaardigt en assembleert opto-mechatronische systemen, modules en componenten voor internationale machinebouwers.
 

‘Als management zijn wij erg blij met deze toetreding omdat we hiermee onze groeistrategie kunnen continueren, hetgeen voor onze rol in de hightech markt ook nodig is’, zegt directeur Marc Hendrikse over de bedrijfsverkoop uit. ‘Zo zijn er plannen voor het uitbreiden van de productie- en assemblage activiteiten in Oost-Europa. We moeten daarvoor blijven investeren in technologie en infrastructuur.’

Bedrijfsovername

Voor koper Royal Agio Cigars, met merken als Agio Tip, Panter en De Huifkar, is de bedrijfsovername onderdeel van een strategisch plan. Het Duizelse familiebedrijf heeft al een belang in ATD Machinery. Ook is onlangs geïnvesteerd in Additive Industries, met de ambitie om de 3D-printingtechniek in metaal te industrialiseren onder andere voor de hightech machinebouw.
 

‘Volgend jaar viert Royal Agio Cigars haar 110-jarig jubileum’, zegt president-commissaris Ad Wintermans. ‘Inmiddels is mijn zoon Boris verantwoordelijk voor de sigarenactiviteiten en mijn zoon Jonas voor de ontwikkeling van de technische activiteiten als sterke tweede pijler onder het familiebedrijf. De investering in NTS-Group maakt hier een belangrijk deel van uit.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen