SnowPlanet verkocht voor miljoenenbedrag

Redactie team, Brookz | February 7, 2014

Bedrijfsovername

SnowWorld is marktleider op het gebied van indoor skiresorts. Het Zoetermeerse bedrijf ging in 2013 naar de beurs om het concept Europees uit te rollen. Met de bedrijfsovername van SnowPlanet (Spaarnwoude) voegt SnowWorld een derde Nederlandse vestiging toe in een marktgebied (regio Amsterdam), waarmee een landelijke dekking voor SnowWorld ontstaat.

‘Ik ben erg blij met deze bedrijfskoop, want SnowPlanet vormt een uitstekende aanvulling voor SnowWorld’, aldus chief executive officer Koos Hendriks. ‘We willen dezelfde Oostenrijkse wintersportsfeer aanbrengen bij SnowPlanet en verwachten aanzienlijke synergievoordelen te kunnen behalen.’

Overnamefinanciering

SnowPlanet - met een jaaromzet van ongeveer vier miljoen euro- beschikt over een tweetal indoor skipistes; een lange piste van 230 meter en een oefenpiste van 100 meter. Net als de vestigingen van SnowWorld omvat het complex van SnowPlanet verschillende restaurants en bars, vergaderzalen, een verhuur van ski- en snowboardmaterialen en een gespecialiseerde wintersportwinkel.

SnowWorld neemt SnowPlanet over voor een bedrag van 5,6 miljoen euro. De Nederlandse marktleider wil de overnamesom financieren met een mix van eigen en vreemd vermogen; daarbij is het streven om 60 tot 70 procent te financieren met vreemd vermogen. SnowWorld is al in gesprek met banken over deze financiering.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen