Spaans bedrijf koopt Ponypark Slagharen

Redactie team, Brookz | March 15, 2012

Bedrijfsovername

Het aandelenpakket van attractie- en vakantiepark Slagharen is momenteel nog in handen van Henric en Bouwe Bemboom. Zij zijn de dochter en zoon van Henk Bemboom, die in 1963 de basis legde voor het Ponypark Slagharen.

 

Het Spaanse Parques Reunidos, een bekende speler op de markt van attractieparken, deed eerder ook al eens een bod op het Nederlandse familiebedrijf, maar de bedrijfsovername ketste af. 'Er was geen behoefte aan een vervolgafspraak', zei directeur Angelique Klar van Slagharen toen tegen De Stentor.

 

Bedrijfsverkoop

Of de bedrijfsverkoop van het attractiepark Slagharen gevolgen zal hebben voor het personeel van het vakantiepark is nog niet duidelijk. De familie Bemboom heeft officieel nog niet gereageerd op de berichten van een mogelijke bedrijfsverkoop. Wel hebben zij een persconferentie gepland.

 

De Spanjaarden zijn onder andere eigenaar van het Belgische Bobbejaanland en Moviepark in Duitsland. Daarnaast bezitten zij tal van dierentuinen, waterparken, dolfinaria en attractieparken in Europa en de Verenigde Staten.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen