Spie neemt Numac Groep over

2015 M05 4

Groei via bedrijfsovername

Spie-Industry is in Nederland al een grote partij en werkt onder meer voor DSM, Sabic, Shell en Vopak. Met de bedrijfsovername van Numac dringt de onderneming verder door in de onderhoudsmarkt van industriële installaties. Tot de grote concurrenten behoren Cofely, Stork en TBI. Met Numac verstevigt Spie zijn marktpositie in het oosten van het land. Spie is al langer op overnamepad en nam in 2013 het KPN-onderdeel Infrastructure Services & Projects over. De Nederlandse tak van het Franse concern streeft naar verdere groei, zowel autonoom als via overnames. Doel is om in 2018 een omzet te behalen van boven de 700 miljoen euro.

Toonaangevend

Numac, opgericht in 1984, is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van industrieel onderhoud voor de industrie in Nederland. Via zijn vier dochterondernemingen biedt het bedrijf een uitgebreid portfolio van diensten en oplossingen: machinebouw, besturings- en installatietechniek en machineonderhoud voor Metaaltechnologie. Numac heeft meer dan 670 medewerkers op 16 locaties in Nederland en realiseert een omzet van 57 miljoen euro op jaarbasis.

 De nieuwe combinatie telt in Nederland 3.400 medewerkers en boekt een omzet van ongeveer €  540 mln. Het marktaandeel komt daarmee uit op circa 10%.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!