Steenland Chocolate gekocht door Halloren

Redactie team, Brookz | December 8, 2011

Steenland gaat verder als een zelfstandig merk onder de vleugels van Halloren. Steenland Chocolate is wereldmarkleider op het gebied van chocolademunten en medaillons, die in meer dan 50 landen worden verkocht.

Bedrijfsovername

Door de bedrijfsovername door Plain Vanilla in 2003 werd Steenland van de ondergang gered. Na een ingrijpende herstructurering en de overname van concurrent Georg Woltersdorf in 2006, kwam de focus te liggen op resultaat. Deze inspanningen hebben er toe geleid dat Steenland Chocolate is uitgegroeid tot een gezonde en winstgevende organisatie.

In 2010 behaalde het bedrijf uit Gouda met circa 70 medewerkers een omzet van 12 miljoen euro bij een gezonde winstgevendheid. De overname door het Duitse Halloren creëert mogelijkheden om verdere groei te realiseren. Voor Halloren is dit de eerste bedrijfsovername buiten de eigen landsgrenzen.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen