Stijging fusies & overnames accountancy

Redactie team, Brookz | February 9, 2015

Lagere transactieprijzen

Dit blijkt uit cijfers van Full Finance Consultants, een dienstverlener in de accountantsmarkt. Voor 2015 verwacht Full Finance een lichte daling van het aantal bedrijfsovernames in de accountancy ten opzichte van 2014. Volgens Arjen Schutte van Full Finance zijn de verkoopprijzen van de kantoren in 2014 gedaald, mede als gevolg van de lagere winsten. Naast de fusies en overnames komen samenwerkingen met branchevreemde organisaties als kredietbemiddelaars steeds meer voor. Het zijn vooral de grotere kantoren die invulling willen geven aan de behoefte die klanten hebben om krediet te kunnen verkrijgen.

 Kopersmarkt

Goodwill wordt nog steeds betaald. Een verkoper kan rekenen op een prijs van 0,3 maal tot 1,0 maal de omzet, afhankelijk van het winstniveau en de aantrekkelijkheid van het kantoor. Omdat er sprake is van een kopersmarkt dienen accountants die hun bedrijf te koop aanbieden zich enigszins te schikken naar de eisen die de koper stelt. Voor accountants die hun bedrijf willen verkopen is het positief dat er altijd partijen te vinden zijn die interesse hebben in hun kantoor, al dient daarvoor wel enige actie ondernomen te worden aangezien de meeste kopers afwachtend zijn.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse