Stip Reizen op eigen benen door overname

Redactie team, Brookz | January 6, 2011

Management buy-out

Fred Verlinden en Erik Savenije, de huidige directie, nemen het volledige aandelenpakket van Corendon over. Wel blijven de twee partijen samenwerken op het gebied van inkoop van bijvoorbeeld vliegstoelen, hotels en media.

'Deze overname past binnen onze ambities om zelfstandig Stip Reizen verder uit te bouwen', zegt algemeen directeur Fred Verlinden. 'We voelden ons al ondernemer, na deze overname zijn we het daadwerkelijk ook.' Hoeveel er betaald is voor de management buy out van Stip Reizen, is niet bekend. Maar het regelen van een bancaire financiering vormde geen enkel obstakel voor het duo.

Bedrijfsovername

'Gezien de financiële resultaten van de afgelopen twee jaar was het geen probleem om de bedrijfsovername gefinancierd te krijgen', aldus Verlinden. 'Sterker nog: de banken waren zeer geïnteresseerd in deze overname. Dat is des te opmerkelijker omdat de reisindustrie nog steeds niet hersteld is van de economische crisis.'

Stip Reizen behaalde in het moeilijke jaar 2010 een omzetstijging van ongeveer 25 procent naar 35 miljoen euro. De verwachting van de nieuwe eigenaren is dat de omzet in het huidige jaar naar 42 miljoen euro getild wordt.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen