Strategische koper voor Buckaroo

Redactie team, Brookz | January 19, 2012

Bedrijfsovername

Buckaroo is een aanbieder van betaal- en facturatiediensten aan e-combedrijven en aan traditionele bedrijven waar online billlings & payments een steeds grotere rol gaan spelen. Het Utrechtse bedrijf is in 2001 opgericht en maakte de afgelopen jaren een stormachtige groei door. Dit jaar wordt een omzet van ongeveer 5 miljoen euro verwacht. 

‘Onze bedrijfsstrategie is gericht op het zoeken naar nieuwe servicegebieden die bijdragen aan een verdere groei’, legt directeur Lars Wollung van Intrum Justitia uit. ‘Door de bedrijfsovername van Buckaroo kunnen we onze groei versnellen binnen de zeer sterk groeiende e-commerce markt.’ 

Earn-out

Door de internationale bedrijfsovername kan Buckaroo zelf ook doorgroeien. ‘Samen met koper Intrum Justitia kunnen wij met payment en financial services de liquiditeit en solvabiliteit en interne kostenreductie van onze klanten verbeteren’, zeg directeur Maxim Schoew van Buckaroo. ‘Intrum Justitia maakt internationale expansie versneld mogelijk.’ 

De aankoopprijs bedraagt 8 miljoen euro ‘on a cash and debt free valuation’. Een earn-outregeling tot 32 miljoen euro in de periode 2013-2015 maakt onderdeel uit van de overeenkomst. Dit bedrag wordt uitbetaald wanneer Buckaroo de vastgestelde financiële targets haalt.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen