Strategische overname door De Haan Autotransport

Redactie team, Brookz | July 7, 2011

De Haan Autotransport neemt Broekman Motortransport over, een dochteronderneming van Broekman Automotive Division. Ook de activa gaan over naar het bedrijf uit Bleiswijk. Het gaat om 12 trailers en 15 medewerkers.

Strategische overname

Na een jarenlange samenwerking tussen Broekman Motortransport en De Haan Autotransport op het gebied van distributievervoer van automobielen door Europa, was het een logische stap dat de handen ineen gesloten worden.

‘We hadden meer werk dan we aankonden’, zegt directeur Pieter Jongenotter van De Haan Automotive tegen het vakblad Automotive. ‘Door de strategische overname kunnen we efficiënter werken en neemt het aantal beladen kilometers toe.’ 

Bedrijfsverkoop

Broekman Automotive Division stoot het vervoer van auto's over de weg af, omdat het zich meer wil richten op de overslag van auto's op zijn terminal in de haven van Rotterdam en op toegevoegde-waardeactiviteiten.

‘Door deze bedrijfsverkoop kan De Haan voortaan een betere bezetting van zijn trailers garanderen, terwijl wij onze klanten een groter aantal trailers kunnen aanbieden’, legt directeur Raymond Riemen van Broekman Automotive Division uit. De Haan zal na de overname over een vloot van 28 autotransporters beschikken.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen