Strategische overname Koster Metalen door Riwald Recycling

Redactie team, Brookz | April 1, 2016

Strategische overname

Volgens Ewald Huzink, die met zijn broer Gert de directie van Riwald vormt, nemen door deze strategische overname de mogelijkheden om rechtstreeks te leveren aan staal- en aluminiumproducenten in het buitenland sterk toe. Volgens hem kan Riwald straks om een deel van de tussenhandel heen en rechtstreeks leveren aan klanten in landen als Marokko, Turkije, Griekenland en India.

Krimpende markt

De handel in oud ijzer is door de malaise op de wereldmarkt sterk teruggevallen. Huzink schat dat de omzet van het Almelose bedrijf sinds 2008 met zo'n 30 procent is gedaald. "Het is bij ons net als in veel andere branches: de marges staan onder druk en er moet meer voor minder. Dat lukt doorgaans beter als je schaalgrootte hebt."

Het overgenomen familiebedrijf uit Beverwijk gaat verder onder de naam Riwald Recycling Beverwijk. Een deel van de activiteiten wordt gestaakt. Huzink: ‘Daardoor moeten we reorganiseren. Van de 28 werknemers bij Koster kunnen er maximaal veertien blijven.’ In Almelo werkt Riwald met 26 mensen.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen