Strategische overname Van den Berg

Redactie team, Brookz | December 19, 2011

De strategische overname door het IJsselmuidense bedrijf, een architecten- en vastgoedadviesbureau, komt na een faillissement van Witpaard. 

Strategische overname

De bedrijfsovername is een bewuste keuze van Van den Berg Groep. In het toekomstpad dat de Overijsselse onderneming tot 2017 heeft uitgestippeld, willen ze ook de expertise over installatietechniek en andere bouwgerelateerde specialiteiten in huis halen. ‘Het is investeren met vertrouwen in de toekomst’, zegt directeur Klaas van den Berg.

Curator Claassen bevestigt de gang van zaken rond de doorstart. Enige mits die hij heeft is dat de onderhandelingen nog niet helemaal zijn afgerond. ‘Maar dat is een kwestie van op papier zetten’, aldus Claassen tegen De Stentor. Hij schat in dat de bedrijfsovername eind deze week formeel rond is.

Management buy-out

Het faillissement komt enkele maanden na de management buy-out door het huidige management. In februari verzelfstandigde het Zwolse Witpaard door het kopen van de aandelen van moederbedrijf Arcadis.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen