Strategische overname van Markies Catering

Redactie team, Brookz | April 11, 2014

Bedrijfsovername

Appèl is een facilitair dienstverlener met ongeveer 130 cateringlocaties. Markies is marktleider op het gebied van onderwijscatering in het voortgezet onderwijs, met als belangrijkste speerpunt het aanbieden van verantwoorde voeding aan studenten. 
 

Door het bedrijf te kopen groeit deze combinatie tot een volume van ruim 45 miljoen en wordt daarmee één van Brabants grotere werkgevers met meer dan duizend medewerkers. ‘Middels deze samenvoeging willen wij onze positie in de cateringbranche, specifiek in de onderwijscatering, verder uitbouwen, ‘zegt algemeen directeur Hans van Veen van Appèl.

Bedrijf kopen

Markies Catering wordt een dochteronderneming van Appèl en zal onder eigen naam blijven opereren. In de aansturing van Markies Catering zullen geen directe wijzigingen plaatsvinden. Jelle Hakkert blijft operationeel verantwoordelijk, terwijl Marc Damen als adviseur namens Markies Catering plaatsneemt in de Raad van Commissarissen van Appèl.
 

‘We zijn vanzelfsprekend verheugd met de bedrijfsovername’, aldus eigenaar Geert van de Ven van Appèl. ‘Er zijn veel overeenkomsten tussen de familiebedrijven Markies Catering en Appèl; een sterke eigen cultuur, ondernemend en tegen de stroom in zeer succesvol de afgelopen jaren.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen