Synthon neemt Nederlands farmabedrijf over

Redactie team, Brookz | July 4, 2011

Hoe Synthon de bedrijfsovername financiert van het Nijmeegse Syntarga, een farmabedrijf dat antistoffen ontwikkelt die gebruikt kunnen worden om de aanpak van kanker via chemotherapie veel gerichter te maken, is niet duidelijk.

Bedrijf kopen

Synthon is een producent van merkloze geneesmiddelen. Het bedrijf is twintig jaar geleden gestart in de laboratoria van de Radboud Universiteit Nijmegen. Synthon is inmiddels een middelgrote speler in de markt voor generieke geneesmiddelen.
 

‘Door deze bedrijfsovername versterken wij onze capaciteit op het gebied van oncologie significant’, zegt directeur Rudy Mareel van Synthon. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat hun technologie, gecombineerd met onze eigen expertise en kennis op het gebied van kleine moleculen en monoklonale antilichamen, zal leiden tot een nieuwe generatie van effectieve oncologische geneesmiddelen.’

Bedrijfsverkoop

Het succes van het eerste product dobutamine geeft meteen de aanzet tot een verrassend snelle groei van Synthon. Daardoor ligt de weg open voor internationale groei. Er worden laboratoria, kantoren en fabrieken geopend in Tsjechië, Amerika, Australië, Spanje, Argentinië, Chili en Rusland. Vorig jaar kocht het Nijmeegse bedrijf nog het Mexicaanse Nafar Laboratorios.
 

‘Wij zijn verheugd dat onze technologie nu verder kan worden ontwikkeld onder de vleugels van Synthon’, aldus directeur Vincent de Groot van Syntarga. ‘Deze bedrijfsverkoop betekent een versnelling in de mogelijke toegang voor patiënten tot oncologische producten op basis van deze innovatieve technologie.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen