Talpa neemt belang in Identity Games

2012 M09 25

Bedrijfsovername

Identity Games is de producent van vele bordspellen, zoals BNN’s de Lama’s en onvoorSPELbaar met Paul de Leeuw. Sinds kort maakt het Nederlandse bedrijf ook spellen voor tablets. Zo is voor de bedrijfsovername het iPad-speelbord ‘de GameChanger’ een belangrijke bindende factor tussen beide partijen.

 

‘Talpa is in de eerste plaats een echt creatief ontwikkelhuis, en dat zijn wij ook’, zegt creatief directeur Emile Kalis van Identity Games. ‘Talpa bedenkt en maakt TV-programma’s en wij spellen en spellen-apps, waardoor we perfect bij elkaar aansluiten. Identity Games kan voor Talpa een verlengstuk naar de huiskamer zijn.’ 

Management buy-in

Overnamematch maakte in 2012 een verhaal van Erik Spindler, die zich als MBI-kandidaat inkocht bij Identity Games. Hoewel hij in eerste instantie een volledige bedrijfsovername ambieerde en het Rotterdamse bedrijf eigenlijk geen derde man zocht, besloten Spindler en oprichters Kalis en Albert Meuter toch maar eens te praten.

 

‘Het was een prettig gesprek, waarin bleek dat we dezelfde mentaliteit hebben. Er was een klik tussen ons drieën’, zei Spindler toen over de management buy-in. Nu de directie een gedeeltelijke bedrijfsverkoop doet, moet het bedrijf verder groeien.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!