Telegraaf stapt in AutoWereld.nl

Redactie team, Brookz | June 8, 2011

Inno Holding krijgt een meerderheid van de aandelen in handen, terwijl Telegraaf Media Nederland een strategisch minderheidsbelang neemt in AutoWereld.nl. Tegen welke prijs de nieuwe aandeelhouders instappen, is niet bekend. 

Investering

AutoWereld.nl richt zich met gratis occasionadvertenties op autobedrijven en particulieren. Met een aanbod van meer dan 160.000 occasions van ruim 5.500 autobedrijven en dagelijks 30.000 bezoekers, is AutoWereld.nl één van de grootste occasionportalen van Nederland.

Directeur Peter Langenkamp van AutoWereld.nl zegt tegen Emerce dat er de afgelopen maanden is geïnvesteerd in de propositie naar autobedrijven toe. 'We hebben onze site aangepast. Gegevens van autobedrijven zijn bijvoorbeeld zichtbaarder. Ook kunnen ze statistieken inzien, bijvoorbeeld gegevens over de bezoeker en hoe de prijs van hun aanbod zich verhoudt tot de andere prijzen op onze site.'

Bedrijfsovername

Telegraaf Media Nederland breidt met de koop zijn portfolio in de online autobranche uit. Het mediabedrijf is al eigenaar van Autotekoop.nl en Autovisie.nl en kocht enkele maanden geleden de website Gaspedaal.nl van… Inno Holding.

'AutoWereld.nl is enorm snel gegroeid en heeft een unieke propositie', verklaart directeur Jan-Willem Tusveld van Inno Holding de gedeeltelijke bedrijfsovername. 'Na de verkoop van Gaspedaal.nl aan Telegraaf Media Nederland willen wij onze kennis van de automotivebranche gebruiken om AutoWereld.nl groot te maken.' Eind 2011 moet het in bereik en aanbod tot de top 3 van Nederlandse portalen behoren.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen