Teuling Staal verkocht aan handelsonderneming

Redactie team, Brookz | August 18, 2011

Hoeveel de internationale handelsonderneming betaalt voor de bedrijfskoop van Teuling Staal, is niet bekend.

Bedrijfsverkoop

Teuling Staal is een specialist op het gebied van duplex en super duplex roestvaststalen materialen en speciale producten voor de olie, gas- en offshore industrie. Van Leeuwen Buizen Groep is met stalen buizen, buiscomponenten en afsluiters actief in vrijwel alle industriële sectoren. De groep telt ruim 40 vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Azië, Australië en Noord-Amerika.

’Als onderdeel van de Van Leeuwen Buizen Groep kan Teuling Staal profiteren van het uitgebreide internationale netwerk van Van Leeuwen met name in het Midden Oosten, Azië en Australië’, zegt directeur Johan de Ruijter van Teuling Staal over de bedrijfsverkoop. ‘Daarnaast kunnen we onze klanten van een nog completer pakket aan producten en diensten voorzien.’ 

Strategische overname

‘Deze overname past uitstekend in onze strategie om ons productassortiment en onze services binnen het olie en gas- en offshore segment te versterken’, verklaart topman Joop Sassen van Van Leeuwen.

Al eerder bouwde Van Leeuwen een duplexvoorraad op in Singapore en vorig jaar startte het bedrijf met een gespecialiseerd verkoopteam en voorraadlocatie voor dit soort producten in het Schotse Aberdeen. ‘Teuling Staal heeft een goede reputatie en de aanwezige kennis en kunde bij de medewerkers maken dit bedrijf een uitstekende toevoeging voor Van Leeuwen.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen