Thomas Cook Nederland verkoopt reisbureaus

2011 M09 19

Met de verkoop zijn de 100 Thomas Cook reisbureaus gemoeid. Deze zullen voorlopig onder dezelfde naam doorgaan met het adviseren over en verkopen van reizen. Thomas Cook Nederland blijft als leverancier nauw betrokken bij deze reisbureauketen.
 

Bedrijfsovername

Thomas Cook Nederland is één van de grootste reisorganisaties in Nederland. Tot de organisatie behoren de touroperators Neckermann en Vrij Uit en het retailmerk Thomas Cook. Jaarlijks verzorgt Thomas Cook Nederland voor ruim 1 miljoen Nederlanders de vakantie.


‘We zijn verheugd dat we een gespecialiseerde partij hebben gevonden die onze retailketen wil overnemen en verder uitbouwen’, zegt Susan Duinhoven, CEO van Thomas Cook Nederland. ‘Door deze bedrijfsovername kunnen wij ons volledig richten op onze touroperatingactiviteiten.’
 

Internationale groei

De RTK-groep is het grootste reisbureaunetwerk van Duitsland en omvat het neutrale reisbureaumerk meinreisespezialist en heeft samenwerkingsverbanden met TUI en Neckermann in Duitsland. Met de strategische overname wil de groep Europese expansie nastreven.


‘Door reisorganisatiecoöperatie RTK hebben we vele jaren ervaring in de retailbranche en willen verder uitbreiden in dit marktsegment’, zegt chief executive officer Wolfgang Altmüller names VR Meine Raiffeisenbank. ‘We zijn overtuigd van het toekomst potentieel van het reisbureau en beschouwen de overname van de Thomas Cook travelshops in Nederland als een perfecte basis voor onze internationale groeiambitie.’

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!