Thomas Cook Nederland verkoopt reisbureaus

Redactie team, Brookz | September 19, 2011

Met de verkoop zijn de 100 Thomas Cook reisbureaus gemoeid. Deze zullen voorlopig onder dezelfde naam doorgaan met het adviseren over en verkopen van reizen. Thomas Cook Nederland blijft als leverancier nauw betrokken bij deze reisbureauketen.
 

Bedrijfsovername

Thomas Cook Nederland is één van de grootste reisorganisaties in Nederland. Tot de organisatie behoren de touroperators Neckermann en Vrij Uit en het retailmerk Thomas Cook. Jaarlijks verzorgt Thomas Cook Nederland voor ruim 1 miljoen Nederlanders de vakantie.


‘We zijn verheugd dat we een gespecialiseerde partij hebben gevonden die onze retailketen wil overnemen en verder uitbouwen’, zegt Susan Duinhoven, CEO van Thomas Cook Nederland. ‘Door deze bedrijfsovername kunnen wij ons volledig richten op onze touroperatingactiviteiten.’
 

Internationale groei

De RTK-groep is het grootste reisbureaunetwerk van Duitsland en omvat het neutrale reisbureaumerk meinreisespezialist en heeft samenwerkingsverbanden met TUI en Neckermann in Duitsland. Met de strategische overname wil de groep Europese expansie nastreven.


‘Door reisorganisatiecoöperatie RTK hebben we vele jaren ervaring in de retailbranche en willen verder uitbreiden in dit marktsegment’, zegt chief executive officer Wolfgang Altmüller names VR Meine Raiffeisenbank. ‘We zijn overtuigd van het toekomst potentieel van het reisbureau en beschouwen de overname van de Thomas Cook travelshops in Nederland als een perfecte basis voor onze internationale groeiambitie.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen