Best gelezen artikelen 2016 (deel 1)

Redactie team, Brookz | January 5, 2017

In dit eerste deel zetten we de best gelezen artikelen van januari tot en met juni 2016 even voor u op een rijtje. Wat opvalt is dat er veel belangstelling is voor praktische tips, valkuilen en fiscaal/juridische vraagstukken.   


Januari

Wat gebeurt er met personeel bij een fusie of bedrijfsovername?

In geval van een fusie of een bedrijfsovername komen er allerhande juridische aspecten om de hoek kijken. In deze bijdrage worden kort enkele belangrijke arbeidsrechtelijke aspecten besproken die spelen bij de overgang van een onderneming waar personeel bij betrokken is.

Lees hier het hele artikel
 


Februari

10 tips voor een succesvolle bedrijfsovername

U wilt een bedrijf kopen. Maar waar moet u goed op letten bij een bedrijfsovername? En wat zijn de valkuilen? Wij zetten de 10 belangrijkste overnametips even voor u op een rijtje.

Lees hier het hele artikel
 


Maart

Belastinglatentie

Bij een bedrijfsovername dient bij de waardering rekening gehouden te worden met een belastinglatentie, zeker in geval van koop/verkoop van aandelen in een BV.

Lees hier het hele artikel
 


April

Waardering verliescompensatie bij overname aandelen in een verlies BV

Het komt regelmatig voor dat er aandelen worden overgenomen in een vennootschap met fiscale verliezen. Maar is het verlies van de vennootschap ook bruikbaar voor de nieuwe koper? En wat is de waarde van de verliescompensatie?

Lees hier het hele artikel
 


Mei

Valkuilen bij een bedrijfsovername

Bij een bedrijfsovername kan veel misgaan. Gedreven door ambitie gaan kopers vaak te snel en te ondoordacht te werk. Hoe zorgt u ervoor dat dit niet bij u gebeurt?

Lees hier het hele artikel
 


Juni

Het gevaar van vuistregels bij een bedrijfsovername

Als financieringspecialist van bedrijfsovernames in het MKB zie ik veel overnametransacties voorbij komen. Deze transacties lijken verrassend vaak enkel gebaseerd op basis van een standaard formule, zoals '5x ebit(da) cash & debt free'.

Lees hier het hele artikel

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse