Treatwell overgenomen door Wahanda

Redactie team, Brookz | June 12, 2015

De deal is de vierde Europese bedrijfsovername van Wahanda in de afgelopen zes maanden. Wahanda is het grootste online haar- en boekingsplatform van Europa en is de handelsnaam van het in Londen gevestigde bedrijf Hotspring Ventures Limited. 

Slechts 2 jaar oud

Treatwell is opgezet door vijf Nederlandse ondernemers, waaronder twee oprichters van Just-Eat en de voormalig cfo van Booking.com. Bij de oprichting in 2012 wilden de vijf iets doen aan het feit dat behandelingen van kappers, masseurs en beautysalons nog steeds niet online te boeken en vergelijken waren. In ruil voor het gebruik van het platform en een professionele fotoreportage dragen de wellness-bedrijven 15% per boeking af aan Treatwell. In de afgelopen twee jaar zijn 2500 salons in 50 steden in Nederland, België en Duitsland bij Treatwell aangesloten.

Strategische overname

Door de bedrijfsovername hebben Wahanda en Treatwell samen meer dan 15.000 aangesloten locaties in Europa en 20 miljoen klanten. Daarmee is de nieuwe combinatie de onbetwiste leider op de Europese markt. De overname van Treatwell volgt op de eerdere investering van 42 miljoen euro door Recruit Holdings in Wahanda vorige maand. Die investering was bedoeld om de verdere groei van het bedrijf te stimuleren. Eerder nam Wahanda het Duitse Salonmeister, het Letse Lemon Labs en het Oostenrijkse Beautycheck over. Alles bij elkaar biedt Wahanda haar diensten nu aan in 10 landen, met plannen om dit aantal de komende maanden nog verder uit te breiden in Europa.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen