Trio investeerders stapt in EnCare Biotech

2014 M11 24

Investeerders

EnCare Biotech richt zich op het ontwikkelen van innovatieve medicijnen ter preventie van hartfalen na een hartaanval. Oprichter Fatih Arslan ontdekte dat een subtiele interventie in het genezingsproces van het hart in de eerste paar dagen na een infarct, achteruitgang van de hartfunctie op langere termijn kan voorkomen.

Momenteel werkt het Utrechtse bedrijf aan een gehumaniseerd therapeutisch antilichaam als geneesmiddelkandidaat. De huidige investeringsronde stelt EnCare Biotech in staat een uitgebreid preklinisch effectiviteits- en veiligheidstraject te doorlopen om hun antilichaam klaar te stomen voor klinische studies.

Bedrijfsverkoop

De kapitaalinjectie van in totaal 5,5 miljoen euro wordt ingelegd door Index Ventures, Thuja Capital en Utrecht Holdings, de investeringsmaatschappij van de Universiteit van Utrecht. Via de uitgestippelde groeistrategie moet het bedrijf binnen drie jaar weer verkocht worden aan een grote farmaceutisch onderneming.

‘Ik ben ontzettend blij met de langetermijnvisie van onze investeerders’, zegt Arslan. ‘Dit brengt onze producten een stap dichterbij de patiënt. EnCare Biotech heeft een enorme potentie en biedt een mogelijke oplossing voor miljoenen mensen die jaarlijks een hartinfarct doormaken. Dit is een eerste stap om een belofte realiteit te maken.’

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!