Urker zalmverwerker in Noorse handen

Redactie team, Brookz | November 3, 2011

Met de verkoop van het meerderheidbelang van 50,1 procent is een bedrag van 15 miljoen euro gemoeid. Hoewel Dekens geen formele functie meer heeft bij het bedrijf, zal hij wel betrokken blijven.

Strategische overname

Met deze strategische overname heeft Leroy Seafood verkoop-, distributie- en productiefaciliteiten in Noorwegen, Frankrijk, Zweden, Finland, Nederland, Groot-Brittannië, Portugal, Turkije, de Verenigde Staten, Japan en China.

De nieuwe grootaandeelhouder is een toonaangevend bedrijf in kweek, verwerking en handel van zalm en andere vissoorten. Door meerderheidsaandeelhouder te worden in Rodé Vis, wil Leroy Seafood zich beter kunnen richten op belangrijke markten als de Benelux, Duitsland en Frankrijk.

Rodé Vis op Urk is één van de bedrijven die zich specialiseren in zalm. De helft van de zalm die Rodé Vis verwerkt wordt gerookt, maar het bedrijf levert ook diepvriesspecialiteiten. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van ruim 50 miljoen euro en een brutowinst van bijna 4 miljoen euro.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen