Veam koopt Overijssels grossiersbedrijf

Redactie team, Brookz | June 20, 2011

Wat de overnamesom is die Veam op tafel legt voor het volledige aandelenpakket van het Overijsselse grossiersbedrijf, is niet bekend.  

Bedrijfsovernames

De dienstverlening van Veam richt zich onder meer op garagebedrijven, de industriemarkt, transportbedrijven, grondverzet en landbouwmechanisatie in Friesland en de Noordoostpolder. Door de koop van Oosterlaar is Veam nu ook actief op de Overijsselse markt.

Meerdere bedrijfsovernames van grossiers sluit directeur Gerrit Veenstra niet uit. In de regio Meppel-Staphorst bijvoorbeeld ziet hij mogelijkheden. 'We houden groeiambities. Maar eerst gaan we Oosterlaar integreren en zorgen dat onze klanten de voordelen ondervinden van de overname.'

Overnamedeal

Leo Oosterlaar richtte het in Raalte gevestigde bedrijf ruim dertig jaar geleden op. 'Ik heb altijd gezegd dat ik op enig moment iets heel wat anders zou willen gaan doen. Met de bedrijfsverkoop aan Veam vertrouw ik mijn bedrijf en mijn twaalf medewerkers toe aan een goede vervanger. Ik ben heel content met deze deal.'

De omzet van Veam zal dit jaar uitkomen op circa dertien miljoen euro, verwacht Veenstra. Inclusief de omzet van 3,5 miljoen euro van Oosterlaar na de aankoop komt het bedrijf waarschijnlijk uit op een omzet van ruim zestien miljoen euro.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen