Veilingwebsite Catawiki ontvangt groeikapitaal

Redactie team, Brookz | July 30, 2015

Groeikapitaal

Naast het Amerikaanse Lead Edge Capital investeren ook Accel Partners, Project A Ventures en de Nederlandse NOM geld in het bedrijf. Een deel van het kapitaal komt van informele investeerders, waaronder verschillende voormalige topmanagers van Booking.com. Catawiki heeft eerder in 2014 al zijn kapitaal versterkt met € 10 mln van durfinvesteerders. Het groeikapitaal zal worden gebruikt voor verdere uitbreiding in Europa.

Omzet

Catawiki verkoopt gemiddeld 15.000 kavels per week. Acht miljoen mensen nemen maandelijks een kijkje op de veilingwebsite. De omzet van Catawiki nam het afgelopen jaar dan ook enorm toe. Catawiki-oprichter René Schoenmakers heeft toen besloten dat er extra kapitaal nodig was om verder te groeien. Het succes heeft volgens Schoenmakers te maken met de juiste selectie van kavels: niet alles wordt op de site geplaatst. Er is eerst een strenge selectie die wordt uitgevoerd door veilingmeesters.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen