Dit verwacht Deloitte van de Amerikaanse M&A-markt in 2020

Redactie team, Brookz | January 24, 2020

In het zevende M&A Trends-rapport van Deloitte werden 1.000 leidinggevenden bij bedrijven, overnameadviseurs en investeerders gevraagd om hun inzicht in de huidige transactie-activiteiten en verwachtingen voor de komende 12 maanden te delen.

Wat blijkt? De Amerikaanse overnamemarkt blijft volop actief, voorspellen de ondervraagden.

Aantal fusies en overnames  

Dealmakers verwachten dat de fusies en overnames in 2020 in een actief tempo zullen doorgaan, waardoor de langdurige toename van deals die heeft geresulteerd in meer dan 10 biljoen dollar aan binnenlandse transacties sinds 2013 onverminderd doorzet.

Het Deloitte-rapport onthult sterke signalen dat de dealactiviteit zal blijven bestaan, want slechts 4 procent van de respondenten voorspelt een afname van het aantal deals in de komende 12 maanden. En slechts een klein deel van onze respondenten (2 procent) verwacht in het komende jaar een daling van de dealgrootte.

Toch laten de onderzoeksresultaten enige matiging zien in de verwachting dat de transactieactiviteit zal toenemen. Zo'n 63 procent van de respondenten zegt dat de transactieactiviteit enigszins of aanzienlijk zal toenemen, tegen 79 procent een jaar eerder. Maar ondanks het enigszins getemperde optimisme wordt verwacht dat de Amerikaanse overnamemarkt voor het zeven jaar op rij een groei laat zien in het aantal fusies en overnames.

Andere opvallende resultaten:

  • zo'n 12 procent van de Amerikaanse bedrijven doet overnames om nieuwe technologieën binnen te halen;

  • 56 procent van de investeerders zegt dat minder dan de helft van hun investeringen het beoogde rendement hebben behaald over de afgelopen twee jaar;

  • de twee belangrijkste factoren voor een geslaagde overname zijn een effectieve integratie (20 procent) en het realistisch waarderen van een overnameprooi (20 procent);

  • ongeveer 22 procent van de Amerikaanse bedrijven en investeerders is van plan om in 2020 overnames in Europa (minus UK, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) te doen;

  • 47 procent geeft aan dat de due diligence meer tijd in beslag neemt dan vijf jaar geleden.

 

Brookz komt volgende maand met de nieuwste Brookz Overname Barometer, het halfjaarlijkse onderzoek van Brookz naar de trends en ontwikkelingen in de Nederlandse MKB-overnamemarkt!

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen