VintyKids trekt vermogende MBI’er aan

Redactie team, Brookz | August 6, 2013

MBI-kandidaat

VintyKids is een online platform waar ouders tweedehands kinderkleding kunnen kopen en verkopen. Het Haarlemse bedrijf, onder leiding van  Bartel Huibregtsen, Chris Schäfer en Maurits Teunissen,  had na een flinke groeispurt kapitaal nodig om door te groeien én om uiteindelijk winstgevend te worden.
 

Met het toetreden van investeerder/MBI-kandidaat Johan Thans tot de directie van VintyKids. De participatie van Thans levert het bedrijf na twee kapitaalrondes 1,3 miljoen euro op. De huidige eigenaren moesten daardoor wel 51 procent van de aandelen verkopen. ‘Wij hebben liever 25 procent van honderd miljoen, dan 50 procent van één miljoen’, aldus Teunissen tegen Het Financieele Dagblad.
 

Thans neemt na de gedeeltelijke bedrijfsovername van VintyKids de dagelijkse leiding op zich. De MBI-kandidaat heeft ervaring in de fashionindustrie (Karl Lagerfeld en Tommy Hilfiger), complexe logistieke processen (onder meer met retourstromen voor Coca-Cola) en duurzame innovaties voor de consumentenindustrie (Waste Management).

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen