Vlietjonge na management buy-out op eigen benen

Redactie team, Brookz | November 2, 2012

Management buy-out

Vlietjonge is het oudste staalhandelsbedrijf van Nederland. Moederbedrijf Tata Steel wil het bedrijf verkopen via een management buy-out omdat het slechts een klein deel van het staal dat Vlietjonge verwerkt levert en er geen strategische link tussen Vlietjonge en de activiteiten van Tata Steel op het vasteland van Europa is. 

‘Het management en Standard Investment zullen na de bedrijfsverkoop van Tata Steel de huidige groei van het bedrijf blijven continueren bij constructiebedrijven, staalbouwers, carrosseriebedrijven en in specifieke segmenten van de industrie’, zegt directeur Arthur Janssen van Vlietjonge.

Bedrijfsovername

De bedrijfsovername wordt medegefinancierd door Standard Investment, een hands-on investeringsfirma gericht op middelgrote ondernemingen in Nederland en België. 

‘We zijn verheugd om in Vlietjonge te investeren en hebben veel vertrouwen dat het management samen met Standard Investment, op basis van de al ingezette veranderingen, Vlietjonge kan leiden naar de volgende 250 jaar van haar bestaan’, aldus partner Guido Grobbink van Standard Investment.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen