Vue International neemt JT Bioscopen over

Redactie team, Brookz | August 25, 2015

Nummer 2 in Nederland

JT Bioscopen, heeft 21 cinema’s in Nederland, verspreid over 20 middelgrote steden. In 2011 fuseerde JT Bioscopen met Luxor Theaters en trad het Amsterdamse ‘family office’ Nedvest Capital toe als aandeelhouder van het bedrijf van de Noord-Hollandse ondernemer Joop Punt. Over 2013, het laatste jaar waarover een verslag is gedeponeerd, boekte JT Bioscopen een nettowinst van €1,7 mln. Het bedrijf telde toen 224 werknemers en heeft ruim 10% van de Nederlandse bioscoopmarkt in handen. 

Actief met bedrijfsovername

Vue, volgens eigen zeggen ’s werelds vijfde bioscoopgroep naar kaartverkoop gemeten, betreedt met deze bedrijfsovername voor het eerst de Nederlandse markt. Vue is de laatste jaren erg actief aan het overnamefront. Het deed acquisities in Duitsland, Denemarken, Polen, Letland, Litouwen en Italië. Het bedrijf is nu actief in tien landen, met 209 bioscopen en 1859 schermen. 

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse